KPN Surf & Mail Totaal

Dat door mijn overstap naar KPN de kosten voor mijn mobiele dataverkeer hoger uit zouden vallen, had ik al wel voorzien. Maar na de eerste paar rekeningen doe ik er denk ik toch verstandiger aan om de boel af te kopen in plaats van de kosten op nacalculatie te laten berekenen.

Met Surf & Mail Totaal kun je voor nog net geen 10 euro onbeperkt mobiel internetten (uiteraard is er een Fair Use Policy). Volgens hun voorwaarden mag je daar echter niet met je laptop gebruik van maken (vraag me af hoe ze dat controleren…), maar de dame van de klantenservice gaf aan dat PDA’s uiteraard mee mogen doen. Diezelfde dame kreeg het helaas niet voor elkaar om e.e.a. “op te voeren” voor mijn abonnement, dus nu is het wachten tot “de betreffende afdeling” het voor mij geregeld heeft.

Binnenkort kan ik dus mijn PDA’tje wat vaker updaten met OTA-Sync (Over The Air Synchronisation) zonder dat de kosten de pan uitrijzen. :)

[tags]KPN, Surf & Mail Totaal, mobiel internet, mobile internet, PDA, FUP, OTA Sync[/tags]

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

22 reacties op KPN Surf & Mail Totaal

 1. Evert Jan schreef:

  Maar goed dat ik vandaag nog even belde met KPN om te controleren of het gelukt was. Ze hadden "Surf & Mail Instap" aan mijn abo toegevoegd in plaats van "Surf & Mail Totaal"… sukkels…

  Als het goed is gaan ze het rechttrekken…

 2. Evert Jan schreef:

  Ok, net nog even met 1200 gebeld voor de zekerheid en het schijnt nu helemaal in orde te zijn! :)

 3. Erwin schreef:

  Na al mijn probleemen met KPN mobiel internet, heb ik nog steeds het probleem dat ik veel te veel geld moet betalen, deze maand 7 mb gebruikt 18 euro kosten. Ik ben dus maar weer eens gaan kijken wat dat surf en mail nou in houdt.

  Klonk wel leuk, dat mail via pop3 en SMTP ondersteund werd en dat msn ook zou moeten werken. Maar tegenwoordig ben ik nogal wantrouwig wanneer ik zoiets zie bij KPN. Deze keer bleek het dus weer raak. Ik stel die APN in die nodig is voor Surf en Mail en ik kan niet verbinden naar mijn GMAIL pop3 account. Ook kan ik niet met Nimbuzz verbinden, dat is mijn chatclient die ik gebruik op mijn mobiel.

  Via de portal van KPN probeer ik hun chat applicaties, waarop mijn telefoon zegt: "Unsupported content".

  Volgens mij is Surf&Mail totaal weer gewoon kansloos, dus heb ik nog geen abbo afgesloten. Maar daarom ben ik wel benieuwd, Evert Jan, of het bij jou wel goed bevalt…

 4. Evert Jan schreef:

  @Erwin
  Bedankt voor je reaktie. Maar hoe kom jij aan die aparte APN dan? Ik lees namelijk helemaal nergens iets over aparte instellingen voor Surf & Mail.

 5. Erwin schreef:

  Toen ik mijn telefoon kreeg, stond daar de apn Internet van "Internet Everywhere" in. Toen ik die met de voorganger van Surf&Mail totaal gebruikte kreeg ik een vette rekening. Belangrijk was toen dat je de KPN WAP apn, ofwel portalmmm.nl gebruikte. Daar kon toen niks en bij mij kan daar nog steeds niks. Er staat nergens duidelijk dat je die apn moet gebruiken, er staat alleen dat je de instellingen via sms moet opvragen. Als je dat doet, dan krijg je alleen de instellingen van portalmmm.nl.

  Bij deze dus mijn vraag, bevalt het Surf&Mail je een beetje? En heb je al gekeken of je gebruikte MB's niet alsnog apart in rekening gebracht worden?

 6. Erwin schreef:

  Een SMSje naar 1244 met daarin de tekst saldo kan je nu alvast een indicatie geven van je verbruik 😉

 7. Evert Jan schreef:

  Ik moet de eerste rekening nog ontvangen sinds ik Surf & Mail Totaal heb afgesloten. Ik gebruik nog steeds de APN 'internet', omdat ik nooit anders heb vernomen. Instellingen laten toesturen kan niet met mijn toestel (iMate JAM, ookwel Qtec S100 genoemd).

  Ik zal de vraag eens bij KPN neerleggen. Als ik de volgende rekening binnen krijg, zal ik hier wel laten weten of ik erg ben geschrokken… 😐

 8. Evert Jan schreef:

  Ah da's handig. :)

  Ziet er voorlopig goed uit! Verbruik is EUR 3,76 (incl. 7.5791MB). Normaal hadden die MB's wel wat meer gekost denk ik zo… 😀

 9. Evert Jan schreef:

  Blijkbaar stel ik als systeembeheerder te technische vragen aan de gemiddelde klantenservicemedewerker van KPN:

  Geachte heer ,

  Hartelijk dank voor uw e-mail.

  KPN hecht veel waarde aan service en wil haar klanten van een volledig antwoord voorzien. Om u deze service te kunnen bieden, vragen wij u vriendelijk de vraag toe te lichten en nogmaals te versturen. Wanneer wij een uitgebreidere beschrijving van uw vraag ontvangen, zullen wij deze zo spoedig mogelijk in behandeling nemen.

 10. Evert Jan schreef:

  Oh ja, bijna vergeten te melden. 😉
  Afgelopen week weer een rekening van KPN ontvangen en netjes het normale abo plus Surf en Mail. Geen extra kosten voor dataverkeer berekend! Helemaal blij dus. :)
  Ter info: Ik synchroniseer elk kwartier mijn mail, agenda en contactpersonen. Daarbij af en toe een beetje internetten voor het laatste nieuws.

 11. BartD schreef:

  ik heb sinds vrijdag ook surf en mail totaal. vraagje:

  bij het aanmelden duurt het ongeveer 3 minuten voordat "mailbox bewerken" gereed is. kan dit sneller of laten jullie die verbinding open staan?

  ook zoek ik nog een smtp die wel "relay"d?

 12. Evert Jan schreef:

  Als uitgaande (SMTP) mailserver kun je bij KPN gebruik maken van mail.hiway.nl.

  • LiesE schreef:

   Met mijn mobiele abonnement van KPNplanet i.c.m. een HTC Hero, zou ik mail kunne verzenden en ontvangen. Inkomende mail is gelukt (soms onderbrekingen), uitgaande mail echter nog steeds niet. Ook medewerkers KPN winkel zeggen geen oplossing te weten.

   Volgens kpnplanet is de server voor uitgaande mail smtp.kpnplanet.nl.
   Volgens GSM help mail.kpnplanet.nl. Beide werken niet.
   Ook mail.hiway.nl werkt niet.
   Andere suggestie?

 13. Mark schreef:

  Vorige maand stond er bij mij nog gewoon "Internet" als APN.
  Omdat ik de advertentie las over mobiel TV en de aankondiging dat het apparaat geschikt zou zijn voor die applicatie het een en ander even uitgeprobeerd. Niente…
  Bellen met onze vriendelijke doch zwaar ondergekwalificeerde helpdesk, leverde inderdaad portalmmm.nl als APN.
  Volgende probleem is nu dat ik dan automatisch op KPNvandaag zou moeten uitkomen, datlaatste is nog niet gelukt, ook niet na vele mails met customerservice….

 14. Evert Jan schreef:

  Ik gebruik nog steeds "internet" als APN. Toen ik een paar maanden terug automatisch de instellingen van KPN binnenkreeg op mijn Nokia N95, werkte dat in 1 keer. En dat werkt dus nog steeds…

  Maar inderdaad, via die APN kom je dan weer niet op KPN Vandaag. Daar moet je dan weer de APN "portalmmm.nl" voor gebruiken, maar daarmee kun je dan weer niet volledig internetten… Beetje wazig allemaal, maar dat KPN Vandaag boeit mij niet zo erg.

 15. Erwin schreef:

  Ik had rond juni besloten om ook Surf & mail aan te vragen. Vorige maand een telefoonrekening van 129 euro, al het dataverkeer gewoon in rekening gebracht. Na rectificatie krijg ik volgens mij een verkeerd bedrag terug.

  Afgelopen maand hebben ze en surf en mail en het dataverkeer in rekening gebracht. Het is gewoon niet te geloven wat een zooitje het daar is als het gaat om mobiel internet.

  • jan schreef:

   heb op 19-02-2011 een een surf en mail totaal afgesloten op mijn nokia E 72 voor 5 euro per maand ( korting) gisteren kreeg ik een vette rekening van 118 euro binnen terwijl ik een abbonement van 15 euro per maand zou hebben op mijn sim only 100 met surf en mail totaal
   vanaf 12 -2 -2011 tot 19-2-2011 zijn er in op internetten op portammm al 85 euro in rekening gebracht . morgen even bellen want mijn abb loopt pas vanaf 19 -02-11

 16. Evert Jan schreef:

  @Erwin:
  Ja ik heb ze ook 3 keer gebeld om te checken of het allemaal goed verwerkt was, voordat ik er mee aan de slag ging. De eerste 2 keer was het niet goed gegaan namelijk. Inderdaad niet helemaal optimaal bij KPN…

 17. Frans Hollaar schreef:

  Ik heb dit sinds kort, bevalt me prima.

 18. LiesE schreef:

  Suggestoe kpn helpdesk: mail.bxs.nl of mail.bit.nl werken ook niet voor uitgaande mail. Wie heeft een andere suggestie. Overigens krijg ik bij de eerste de melding uitgaande serer onderteunt geen authenticatie. controleer instellingen uitgaande server.

 19. Yascha Franken schreef:

  Hallo, ik heb gisteren 5-1-2011 een Nokia X2 met KPN Prepaid gekocht, maar toen ik op de KPN site keek zag ik bij abonnementen dat je bij een 2-jarig abonnement Bel – SMS 100 voor €7,50 + Surf&Mail Totaal voor €5,00 kon kiezen en dat dat me €12,50 per maand zou kosten. Maar er staat bij de actievoorwaarden dat je bij Surf&Mail Totaal maar 50% korting krijgt op je Bellen, Sms en Internet- Abonnement. Is het gebruik van internet met Surf&Mail Totaal nou gratis, of kost het gewoon de helft van de prijs wat je betaald zonder Surf&Mail abonnement?

 20. Jelle Geertsma schreef:

  Hallo kreeg afgelopen week m n afrekening sim only 100 en surf en mail internet snel onbeperkt maar wat schetst m n verbazing ? totale kosten 60 euro maar liefst even
  ondanks m n ONBEPERKTE INTERNET voor 7 euro 50 per maand de eerste 4 maanden en daarna wordt dat 15 euro ! dus zo ONBEPERKT is dit helaas niet,zal morgen even bellen even horen hoe dat nou precies zit,maar in ieder geval als deze prakijken zo doorgaan zijn ze een klant kwijt na afloop van m n abonnement dit lijkt toch nergens
  op,ik heb zo n abonnement afgesloten om de kosten te drukken maar mooi niet !
  waardeloos dat KPN ! M vr gr een ontevreden KPN beller !

Geef een reactie