P2000 decoderen met PDW onder VMware

Ongeveer anderhalf jaar terug was ik het grootste deel van mijn tijd kwijt aan de site P2000monitor.nl. Die site bestaat ondertussen al een tijd niet meer, door wat technische redenen. 😐 Maar met de info die ik deze week tot mij had genomen over virtualisatie, leek het me leuk om toch weer eens wat te gaan experimenteren met het decoderen van het P2000 protocol (dat wordt gebruikt voor de alarmeringen van o.a. de brandweer).

Ik heb VMware Server geinstalleerd op mijn Fedora Linux machine. De VMware Server Console draai ik remote op mijn Windows XP werkstation. In een virtual machine heb ik Windows 98 geinstalleerd (ik weet het, unsupported; maar performt wel!). Op Win98 heb ik PDW geinstalleerd. Mijn Uniden UBC9000XLT scanner is aangesloten op de geluidskaart van de Linux machine, die weer virtueel wordt aan geboden aan de Windows98 VM. Eerlijk gezegd was ik enorm verbaasd dat dit ging werken en dat de P2000-meldingen gedecodeerd worden:

PDW onder VMware

Er moet nog wel wat gesleuteld worden aan de geluidsinstellingen om het resultaat nog te verbeteren, maar dit is al meer dan ik vooraf verwacht had. :)

[tags]P2000, PDW, VMware, Linux, virtual machine[/tags]

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

7 reacties op P2000 decoderen met PDW onder VMware

 1. Steph schreef:

  Okay, dit is dus serieus stoer ja!

 2. Ben schreef:

  Ben ook aan het expirimenteren met PDW op een virtuele machine. Heb zelf VMware server onder Ubuntu draaien met een virtuele 98 machine. Ik gebruik een 4level hamcomm modem, helaas zit daar nog geen leven in. Misschien tips??

 3. Dizzy schreef:

  eehhmm
  wat een werk?
  en opnieuw het werk uitvinden ??

  typisch it'ers 😛

  wat dacht je van :
  http://www.pd5hw.nl/p2000

  ???

 4. Evert Jan schreef:

  Ja maar dat is toch lang zo leuk niet Dizzy? 😉

 5. Ben schreef:

  Sterker nog, het is helemaal niet leuk.

  Lees dit maar eens:
  http://www.scannerforum.nl/viewtopic.php?t=11477

 6. Dizzy schreef:

  of het leuk is tjah..
  iedereen mag zo zijn hobby hebben 😀

  maar over ben zijn reactie, dat gaat over blijf van mijn lijf huizen..
  dat is toch iets waar ik toch niet zo veel mee heb…

 7. Ben schreef:

  Nu heb ik zelf ook weinig met blijf van mijn lijf huizen.
  Wat ik zelf minder vind is dat alarmcentrales, als reactie op de websites, de meldingen aanpassen en daarme minder informatie geven. Als er iets is wil je natuurlijk wel weten wat 😉

  Helaas ben ik met mijn virtuele Win98 machine met daarop PDW icm 4level hamcomm modem nog niet verder.
  Tips om seriele communicatie op de Ubuntu host te testen zijn van harte welkom.

Geef een reactie