Google Agenda synchronisatie hel

Google Calendar vs Phone

Het mag bekend zijn dat ik best wel tevreden ben met verschillende diensten die Google levert. Nadat Gmail zijn bestaansrecht wat mij betreft had bewezen, heb ik de mailfunctionaliteit van mijn domeinen overgezet naar Google Apps For Your Domain (GAFYD). Naast al mijn mail heb ik nu ook mijn agenda ondergebracht in Google Calendar. Maar dan… hoe zorg je er nu voor dat de agenda op je pc of laptop continu overeenkomt met de Google agenda? En nog belangrijker: hoe zit het met de agenda op je telefoon??

Een voor mij vrij simpele stap, is de synchronisatie tussen mijn laptop – een Apple PowerBook G4 – en mijn Nokia N95 gsm. Dat is via iSync snel te regelen; je hoeft voor de N95 alleen maar een iSync-plugin te downloaden en installeren. Het onderling uptodate houden van mijn PowerBook en Google calendar had ik in eerste instantie opgelost door beide met Plaxo te laten synchroniseren. Dat werkt wel, zij het wat traag en buggy…

Nog niet ideaal dus. Daarbij wil ik mijn N95 graag via het internet kunnen syncen en dat lukt zo dus niet. Dat kan wel met behulp van GooSync. Hiermee heb ik een prima synchronisatie tussen mijn N95 gsm en mijn Google agenda. Met de gratis variant kunt je trouwens maar een maand vooruit synchroniseren. Met de betaalde variant kan het wel een langere periode, maar die kost 20 pond per jaar!

Het synchroniseren van mijn Apple PowerBook met Google Calendar heb ik ondertussen geregeld met Spanning Sync. Niet gratis, maar het doet precies wat je er van mag verwachten. Wat mij betreft het geld dus wel waard. Al begin ik wel een beetje te twijfelen aan het nut van iCal op mijn PowerBook, want eigenlijk kan ik met Google Calendar ook alles wat ik wil met mijn agenda. Al besef ik me trouwens wel dat je daarmee wel een goede offline versie hebt van je agenda voor als er eens geen internet is.

Op zich heb ik het gewenste kringetje nu dus rond. Apple iCal versus Google agenda dus met Spanning Sync. Google agenda versus mijn Nokia N95 met GooSync. Outlook op mijn PC synchroniseer ik eigenlijk niet meer. Als ik dan toch eens op mijn PC werk, gebruik ik gewoon Google Calendar.

Heeft iemand andere of zelfs betere ideeen? Ik sta open voor suggesties en ben altijd bereid eens wat anders uit te proberen! Laat het weten dus!

Het wachten is nu nog op een fatsoenlijke API voor het adresboek van Gmail. Want hoe hou je nou je adresboeken in lijn als je Gmail gebruikt?

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

17 reacties op Google Agenda synchronisatie hel

 1. Bakkel schreef:

  IK heb eigenlijk hetzelfde probleem. Maar niet alleen met calendar, maar ook met m'n contactpersonen. Er zou een N95 app moeten komen die beide synchroniseert met Google. Ik gebruik nu outlook in combi met plaxo. Inderdaad niet ideaal, maar het werkt in ieder geval.

 2. JOhan schreef:

  Hoelang mag het synch'n duren met een gratis account???

 3. Evert Jan schreef:

  De eerste keer kan wat langer duren, maar sindsdien is het bij mij meestal binnen een minuutje voor elkaar (via UMTS).

 4. Maastrix schreef:

  Zelf gebruik ik ook, sinds net, Goosync maar ik vraag me af wanneer hij synced. Doet hij dat automatisch of kun je ook instellen dat ie dat periodiek doet? Bijvoorbeeld elk uur even checken..

 5. Evert Jan schreef:

  @Maastrix:
  Helaas kun je op Symbian het syncen (nog) niet schedulen. :(

 6. Michie schreef:

  MyFunambol works for me

 7. paul schreef:

  hoe zorg ik ervoor dat hij niet steeds het alarm af laat gaan? Alle afspraken die ik vanaf internet naar mijn telefoon haal, krijgen een alarmbelletje mee en dat wil ik niet..

 8. PeterPolow schreef:

  Al eens op Ovi.com gekeken? Zonder een extra app op je telefoon te installeren kun je je agenda, taken en contactpersonen heel eenvoudig synchroniseren met je Ovi-account. Online afspraken toevoegen/beheren is via Ovi ook veel handiger dan via Google! Probeer het eens uit zou ik zeggen! Het is zeker geen 'hel'!!

  • Caroooooo schreef:

   Geweldig!
   Beter dan gooogle agenda in combinatie met goosync waar ik alleen maar problemen mee heb de laatste tijd :)

   Thanks !!

  • harald schreef:

   Kun je dat eens uitleggen? Wat doe je dan met die ovi bestanden en hoe richt je dat in? Moet je bijvoorbeeld continue online zijn?

 9. Evert Jan schreef:

  Het "probleem" is dat ik Gmail (GAFYD) gebruik voor mijn mail en daar dus ook graag mijn contacten ter beschikking wil hebben. Inmiddels kunnen contacten ook via GooSync gesynchroniseerd worden. Het is zeker geen "hel" meer voor mij; ik ben best tevreden over GooSync. De Symbian versie zou alleen automatisch moeten kunnen syncen; dat moet nu nog elke keer met de hand…

 10. Kasko schreef:

  Ik heb hetzelfde probleem en kan maar niet de oplossing vinden.Weet iemand hoe je GooSync moet instellen om niet altijd het alarm af te laten gaan?

 11. maastrix schreef:

  Ik heb op mijn laptop Google Calendar Sync + Outlook. Mijn nokia synct via bluetooth netjes met outlook via nokia pc suite. Alles synct dus leuk, voorwaarde is wel dat ik mijn laptop vaak genoeg aan zet.. Ik gebruik google calendar eigenlijk alleen om mijn agenda wat makkelijker in te zien als ik mijn laptop niet bij me heb.

 12. Pingback: G mail synchoniseren - PC helpforum

 13. Robert schreef:

  thx PeterPolow,

  Ovi is precies wat ik zocht.

 14. Hans schreef:

  heeft iemand dit geprobeerd?
  Google Sync for your phone
  http://www.google.com/mobile/sync/

  de demofilm ziet ererg interessant uit en dan zou ik gewoon Google Apps For Your Domain (GAFYD)kunen blijven gebruiken in combi met Nokia (dat lijkt me met ovi niet mogelijk..)

  • Evert Jan schreef:

   Ik gebruik Google Sync op mijn (zakelijke) BlackBerry, maar synchroniseer nu alleen nog de contactpersonen. De agenda sync is mij te beperkt. Zo worden terugkerende afspraken allemaal losse afspraken en zo zijn er nog een paar tekortkomingen.

   Ik weet niet of de Symbian versie dezelfde issues heeft, maar ik zou zeker even kijken of er bekende problemen zijn voordat je het gebruikt.

Geef een reactie