Google Reader vs Netvibes

Ik gebruik al geruime tijd Google Reader voor het bijhouden van onder andere nieuwssites en weblogs middels RSS-feeds. Omdat ik af en toe wel eens wat anders wil, heb ik de afgelopen dagen weer eens wat uitgebreider naar Netvibes gekeken. Hoewel Netvibes er gelikt uitziet en de interface ook fijn aanvoelt, miste ik toch wat zaken die standaard in Google Reader zitten:

  • Met een enkele klik of toetsaanslag markeren van berichten (ster).
  • Met een enkele klik of toetsaanslag berichten delen (gedeelde items).
  • Een langere historie van de RSS-feeds.
  • Iets duidelijker overzicht van ongelezen berichten.

Op basis van deze punten is de strijd Google Reader versus Netvibes wat mij betreft in het voordeel van eerstgenoemde beslist. Netvibes ziet er wat strakker uit en heeft ook andere leuke “widgets”, maar als je puur naar de RSS-reader functies kijkt, komt Google Reader beter uit de bus.

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie