Instant Messaging op een nieuw level met Digsby

Voor Instant Messaging (IM) zijn er natuurlijk standaard oplossingen als bijvoorbeeld Windows Live Messenger (MSN). Een bekende niet-commerciele variant daarop is Pidgin, beschikbaar voor Windows, Unix en Linux. Voor Mac OSX is Adium bij veel mensen geliefd. Enkele dagen terug viel mijn oog echter op een nieuwe speler in het IM-veld.

Digsby

Het mooi vormgegeven Digsby is meer dan alleen een gratis IM-client. Digsby is dan wel een multiprotocol IM client waarmee je met al je vrienden op AIM, MSN, Yahoo, ICQ, Google Talk en Jabber kunt chatten met een simpel te managen contactenlijst, maar er is dus meer. Zo is Digsby ook een notificatietool voor je e-mailaccounts. Zie wanneer er nieuwe mail binnenkomt op bijvoorbeeld je Gmail account of een andere POP3 mailbox. Zonder je mail te openen kun je het eventueel al verwijderen of markeren als spam. Daarnaast kun je via Digsby ook op de hoogte blijven van wat je vrienden aan het doen zijn middels een (vooralsnog beperkt) aantal sociale netwerken.

Ik ben vooral even bij Digsby blijven hangen omdat het uiterlijk me aansprak. Kijk maar eens naar de screenshots. Maar ook de functionaliteit mag er zeker wezen! Het wachten is nog op een versie voor Mac OSX, maar volgens de site wordt daar aan gewerkt. :) Wat ook erg leuk is, is dat je bezoekers van je site of weblog via een widget met jou kan laten chatten (wellicht later ook hier te vinden).

Eigenlijk kan ik je alleen maar aanraden om het eens te downloaden en uit te proberen. Gedurende de beta heb je nog wel een invite code nodig om je aan te melden, maar van de maker mag ik een aantal uitnodigingen weggeven! Vul tijdens het aanmelden als invite codeonbezet” in en je kunt aan de slag. Graag hoor ik hier wat je er van vindt.

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Instant Messaging op een nieuw level met Digsby

 1. Steph schreef:

  Hmm, ik ben altijd op zoek naar een goede messenger, ben op het moment zeer tevreden over Pidgin, ik ga deze zeker eens even checken!

 2. JPstyle schreef:

  Dit ga ik ook zeker even proberen. De layout ziet er iig zeer goed uit!

 3. sara schreef:

  Moet je nog steeds uit uitnodiging ontvangen om digsby te kunnen gebruiken ? want het lukt me niet ,en wil dit echt wel eens proberen, kan jij mij misschien een uitnodiging sturen ?
  Groetjes

 4. Evert Jan schreef:

  Je hebt hooguit een "invite code" nodig. Deze staat in bovenstaand bericht genoemd. Als die niet meer werkt, hoor ik dat wel, dan zet ik dat er even bij.

Geef een reactie