TomTom op de Nokia N95 met interne GPS

Het lijkt eindelijk mogelijk te zijn: Navigatie met TomTom op de Nokia N95, waarbij gebruik gemaakt wordt van de interne GPS. Hier zaten volgens mij velen op te wachten. Al heeft het mij wat te lang geduurd en ben ik inmiddels geen verstokte TomTom-fan meer…

Voor deze “truuk” installeer je wat extra software, die je interne GPS via Bluetooth aanbiedt. Je laat TomTom dan via Bluetooth je interne GPS gebruiken. Deze oplossing lijkt mij een stroomvreter, maar dat is van minder belang als je N95 gewoon aan de stroom hangt in de auto. Here’s how it goes… 

 1. Download de benodigde bestanden.
 2. Pak de bestanden 1.bt.sisx & 2.GPSd.jar uit en installeer deze op je toestel.
 3. Na het installeren staan er onder applicaties 2 nieuwe programma’s.
 4. Start 1.bt.sisx en je krijgt de melding “device added”.
 5. Start nu GPSd op. Je kan deze applicatie verbergen of sluiten. Om het te laten werken moet het in de achtergrond blijven draaien, dus kies je voor verbergen.
 6. Nu start je TomTom. Kies in het menu van TomTom voor een Externe GPS muis.
  Menu > Wijzig voorkeuren > Volgende > Volgende > Volgende > Toon GPS Status > Stel in > Andere Bluetooth GPS-ontvanger > Selecteer > BinPDA GPS.
 7. Wacht nu tot je GPS een fix heeft en je kunt beginnen met navigeren.

Als je klaar bent met navigeren, kun je GPSd het beste afsluiten. Dit scheelt waarschijnlijk een hoop stroomverbruik…

Ik heb deze workaround zelf nog niet geprobeerd, omdat ik best tevreden ben over Nokia Maps, zeker sinds versie 2.0beta. Ik kan dus zelf niet bevestigen dat het inderdaad werkt. Persoonlijk vind ik het ook niet de mooiste oplossing eerlijk gezegd. Heb jij het geprobeerd? Werkt het? Waar loop je tegen aan?

Via n82.nl

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

160 reacties op TomTom op de Nokia N95 met interne GPS

 1. Pingback: Navigeren met de Nokia N95 [update] » Onbezet.nl

 2. ferretje schreef:

  Ik heb het geprobeerd. Ik heb wel een andere versie van TomTom geinstalleerd 6.02 om het draaiende te krijgen. Loopt daarna probleemloos.

  Fix gaat redelijk snel, kan ik eindelijk van die losse GPS-muis af… iemand nog een GPS-muis nodig?

 3. Michel schreef:

  Ik heb ook alles geinstalleerd zoals het moet maaaaarrrr….
  Als ik dan tomTom opstart moet ik eerst de taal, tijd en stem instellen en daarna krijg ik de melding 'geen kaarten gevonden'! Beide opties die ik dan kan kiezen (Seleteer of Annuleer) zorgen ervoor dat TomTom word afgesloten!

  Beetje jammer, misschien dat iemand hier een oplossing voor heeft?:!

 4. Bas schreef:

  Ik heb hem ook geinstalleerd als ik in GPSd kijk heb ik wel gps positie maar in tomtom zegt ie dat ie wel gps apparaat heeft maar dat ie wacht op gps positie ???

 5. Henri schreef:

  Kijk eens in het N82 forum,daar vind je vraag en antwoord.

  http://forum.n82.nl/viewtopic.php?f=17&t=239

 6. P.J. van Wissen schreef:

  Gewacht tot ik een ons woog, maar geen verbinding met GPS kunnen bewerkstelligen op TomTom versie 6.75.
  Heb het maar weer van mijn N95 afgehaald.
  Jammer, het leek zo mooi.

 7. yunus schreef:

  ik heb een probleempje, ik heb alle stappen gevolgd, ik heb nu ook GPSd aan staan maar het kan geen verbinding maken met de sateliet. Ik zit al uren te wachten. Wie heeft hier een oplossing voor. A.u.b comment hier terug ='[

 8. STEF schreef:

  DIT ALLES GEPROBEERD MAAR GEEN RESULTAAT.
  MET EEN EXTERNE TOMTOM GPS DIRECT EEN FIX

 9. nokia95 schreef:

  hij doet het niet wacht op bruikbaar gps signaal zegt die
  :S:S:S:S:S:

 10. Tahier schreef:

  Bij werk Tom Tom perfect. Geen problemen..

 11. Remco schreef:

  Joeppie hij doet het. Voor degene die problemen hebben met BINPDA dat hij geen satelieten vindt, probeer het volgende:

  Ga naar instrumenten -> instellingen -> Algemeen -> positiebepaling -> methoden positiebepaling.

  Schakel hierbij bluetooth GPS UIT!

  Voordat je tom tom opstart, start eerst GPSD en daarna pas Tom Tom. Dit was voor mij de oplossing.

  Succes!

  PS: ik krijg ook geen werkende stemmen ???

  • Ghita schreef:

   Hi Remco..

   ik heb de tomtom 6.010 op mijn N95 en heb nog steeds het probleem dat de BINPDA geen satelieten kan vinden. Ik wilde jou stappen volgen maar dan ze niet vinden… Heb je mss een ander idee.?

 12. nark schreef:

  oke wat heb ik gedaan

  eerst 1 bt.sisx gecopieerd naar de n95 8gb
  toen 2 gpsd.jar gecopieerd
  toen 3 tomtom.jar gecopieerd

  die alle 3 geinstalleerd
  toen benelux en tomtom er op gezet dan ga ik naar bt den zegt hij device precent dan ga ik gaan gpsd (doodshoofje) daar klik ik 2x op ja dan hide
  dan ga ik naar mijn tomtom en dan krijg ik te zien tomtom en een wereld bol die maar blijft draaien meer niet
  wat doe ik fout want het werkt niet

 13. Henri schreef:

  Heb je wel de juiste versie TomTom V6.020?
  En de juiste kaarten V675.1409?

  Je doet niets fout,probeer het anders eens op een ander kaartje dan de standaard bijgeleverde van Nokia te installeren.

 14. Henri schreef:

  Haha ik zie net dat je een n95 8gb hebt,dus je hebt geen kaartje.

 15. orhan schreef:

  hoi allemaal, heb ook alles gebrobeerd al 3 dagen het lukte niet, maar eindelijk is het gelukt met de versie 6,020 de 6,010 versie krijgt geen gps fix met de sateliet, gewoon versie 6,020 gebruiken….

 16. veen schreef:

  Hoi,

  Heb hetzelfde probleem als Remco op 09/06/2008 @ 19:26
  dus alles geinstalleerd en blijft steken op het start scherm van tomtom… Weet iemand hier al een oplossing voor?
  Erika

 17. Janwillem schreef:

  Hallo Erika
  wat jij fout hebt gedaan is de tom tom installeren
  je mist de mappen nog waarschijnlijk en je hebt het in de verkeerde geinstalleerd
  alles moet op de geheugenkaart in het mapje tom tom komen(de kaarten dus)
  als je dat hebt gedaan moet je het volgen wat hierboven staat
  gr

 18. Rick schreef:

  ik heb alles gedaan wat nodig is maar hij kan geen satteliet vinden. ik heb plaatsbepaling via bloothoot ook uit staan en aan gehad maar dat helpt ook niet.

  wat kan nu nog de oplossing zijn?

 19. Salih schreef:

  Beste Allen,

  Ik heb de bestanden volgens beschreven manier geinstalleerd.
  Zowel bt als GPSd werken. Ik start de GPSd en druk dan op hide. Daarna start ik de tomtom 6.02, systeem vraagt om bluetooth te slecteren. Als ik de BiNPDA GPS selecteer
  dan blijft het hangen op "verbinding met GPS wordt gemaakt"

  Ik heb een Nokia N95. Bij positiebepaling heb ik bluetooth GPS ook uitgezet.

 20. Mline schreef:

  Het werkt! Geweldig. Kreeg eerst ook het draaiende wereldbolletje, heb een paar keer opnieuw geinstalleerd en ook de upgrade van de TomTom site gedownload.

  Hij gaat nu in elk geval door. Dan ziet hij nog steeds geen GPS device, maar dan ga ik naar 1.Show GPS status > configure > other bluetooth receiver > BiNDPA

  en voila, perfect. Bluetooth kun je vervolgens uitzetten.

  Jammer voor Nokia maar ik kon met die zooi mijn eigen huis niet eens terugvinden en was constant van de kaart.

 21. Salih schreef:

  Beste mensen,

  Ik heb hem aan de praat gekregen, gewoon via een ****ent site een ander ****om.sisx geinstaleerd en het werkte.

  Ik heb een ander vraag, als je GPSd opstart vragt hij toestemming om netwerkverbindingen te maken.
  Betekent dat hij gegevens moet ophalen via GPRS of internet en moet je daarvoor dan niet betalen?
  In Nederland vind ik het niet erg maar in het buiteland zou het best wel duur zijn.

  Heeft iemand een antwoord of ervaring hiermee?

 22. Peter schreef:

  Heb hetzelfde probleem als Rick, blijft hangen op 'verbinding met gps wordt gemaakt'.

  Iemand een oplossing?

 23. Salih schreef:

  Beste Peter,

  Ik had het zelfde probleem. Heb een ander file geinstalleerd. Alles werkt perfect.

  Zoek op gooegel naar volgende torrent
  en installeer ze op volgorde.
  Zorg dat je van te vooren eerdere prog. verwijdert door
  via toepassingen, opties en verwijderen

  TomTom.With.Internal.GPS.Support.v6.02.S60v3.SymbianOS9.1-BiNPDA.rar

 24. Peter schreef:

  Hoi Salih,
  Dat is idd de oplossing. Werkt perfect nu. Veel dank.

 25. peter schreef:

  Ik heb een mooie E61, tomtom kan erop, heb echter geen bluetooth gps muis.
  Iemand eentje over?

 26. Dennis schreef:

  Peter,Heb een N958gb maar tomtom blijft maar draaien op wereldbol. Heb e.e.a geinstalleerd op de telefoonkaart (in de map install)en een nieuwe map tomtom daarin gemaakt. Nog andere oplossingen of wat doe ik niet goed?

  Groeten

 27. Peter schreef:

  Dennis,
  Oorzaak is (zie eerdere reakties) TomTom kan de kaarten niet vinden.
  Mij gebruiksaanwijzing:

  De mappen overzetten.
  1) Ga naar Bestandsbeheer en klik op Nokia Phone Browser > geheugenkaart.

  2) Brows in diezelfde verkenner naar de TT 6.02 map en open die.
  Als het goed is zie je daar de mappen Benelux, TomTom en Zip staan, selcteer die mappen, klik rechts en kies kopiëren.
  3) Ga terug naar de Nokia Phone Browser > Geheugenkaart, klik rechts ergens in het veld en kies plakken. Afhankelijk van je comp gaat dat ongeveer 10 minuutjes duren.

  ps, map Zip heb ik niet, maar je ziet dat de mappen in de root van de geheugenkaart komen.

  Suc6

 28. Henri schreef:

  Gewoon alles in de root van je geheugenkaart zetten.
  Dus niet in aparte mappen,anders werkt het niet!

 29. Mline schreef:

  @ Salih… ik denk niet dat het iets hoeft te kosten behalve stroom.
  ik heb er nu een prepaid kaartje zonder beltegoed in en hij navigeert nog steeds perfect.

 30. Marc schreef:

  je moet de .rar file uitpakken (bestanden worden extracted naar TomTom map) en de bestanden wél in de map (map TomTom) laten zitten en in z'n geheel naar de memcard kopiëren. Het programma zoekt uiteraard naar die map bij het openen…. vandaar de draaiende wereldbol bij een aantal mensen. Daarna uiteraard een map met kaarten naar de memcard kopiëren.

 31. rick schreef:

  hallo mensen

  ik heb tomtom 6 op de n95 van een kamaraat van mij gezet alleen kan ik geen gps signaal ontvangen.

  heb binpda en bt geinstalleerd en geactiveerd maar ik krijg nog geen ontvangst.
  heb ook de bluetooth gps ontvanger aangezet om te kijken of dat nog hielp maar helaas.

  wat kan ik nu nog doen om tomtom 6 werkend te krijgen?

 32. Salih schreef:

  Beste rick,

  Lees even een aantal reacties eerder, wat ik aan Peter heb
  gegeven.

 33. rick schreef:

  @ salih

  thnx ik ga het eens uitproberen. hopelijk werkt het ook bij mijn kamaraat

 34. Menze Jan schreef:

  hij werkt perfect bij mij nu, bedankt!

  alleen mijn spraak stemmen herkent hij niet meer, hoe kan ik dit oplossen?

  mvg
  Menze Jan

 35. Remy schreef:

  Ik heb alles geprobeerd wat jullie zeggen maar bij mij werkt het niet!:S

  Als ik tomtom installeer op me telefoongeheugen of massageheugen zie ik de installatiebestanden niet staan (ook niet in de map install). Ik krijg alleen maar een draaiend wereldbolletje en ik heb de kaarten op me telefoongeheugen en massageheugen gezet maar niks werkt..
  Weet iemand de oplossing? Ik zie ook helemaal geen map van tomtom of iets wat ermee temaken heeft in me telefoon..

  Mvg Remy
  Nokia N95 8GB

 36. rick schreef:

  @ menze jan

  probeer het eens om de telefoon uit te zetten en daarna weer aan.

  dat heeft bij mijn kamaraat geholpen want eerst konden wij hem ook niet zien

 37. Marc schreef:

  De correcte spelling is: kameraad. En beter nog is het meer Nederlandse woord 'vriend'.
  Je moet de map TomTom op je memcard zetten (zie bestanden die je nodig hebt aan het begin van dit forumonderwerp) en natuurlijk moet je nog een map met kaarten op je memcard zetten. Bovendien moet je buiten zijn om de satellieten te kunnen vinden. En dit duurt (valt me erg tegen) soms wel 5 minuten. Heeft iemand een programma om dit te versnellen. Die heb ik wel voor mijn Mio A701. Hiermee worden de locaties van de satellieten elke drie dagen gedownload.

 38. Remy schreef:

  Het probleem is dat ik geen map zie of installatie nadat de programma's heb geinstalleerd… ik zie helemaal niks op beide kaarten.. dus welke map moet ik dan op me mem card zetten.. ?

 39. Remy schreef:

  Ik heb het programma eindelijk aan de praat gekregen maar nu krijg ik de melding: Geen kaarten gevonden!.

  Wat moet ik nu doen?
  Ik heb de kaarten op de ROOT van me mem card gezet en in de map Tomtom maar niks werkt.. Moet ik iets uitpakken ofzo ?

 40. Marc schreef:

  Je hebt een map met kaarten nodig. Bijvoorbeeld: West Europa v660. Daarin o.a. de bestanden, cline.dat, cname.dat, cnode.dat etc. Die map moet je op je micro sd kaartje zetten. Dan vindt TomTom die map vanzelf zodra je TomTom opstart.
  Succes!

 41. Remy schreef:

  Die bestanden heb ik niet … 0BENELUX.000 en 00CAB1D5.001 dat zijn de soort bestanden die ik heb( Die zitten in de benelux.cab ) .. Het maakt niet uit of ik die bestanden uitpak en op me kaartje zet of dat ik ze in het cab bestand laat zitten ik krijg het gewoon niet aan de praat.. heeft iemand nog een oplossing?

  Alvast bedankt.

  Remy
  Nokia n95 8gb

 42. Peter schreef:

  Bij mij staan de kaarten in een map genaamd 'Benelux' in de root van de geheugenkaart.
  Lijkt me gewoon map aanmaken en kaart(en) erin kopieren.

 43. patrick schreef:

  ik heb een probleem tomtom valt na 1 minuut uit als ik het wegenkaartje op het scherm heb en hij valt niet uit als ik hem op het scherm satelieten ontvangst hou.
  wie weet wat ik hier aan kan doen???

  gr patrick

 44. Tim schreef:

  Ik krijg de vraag van het programmaatje met doodskop of ik ook via internet verbinding wil maken. Kost dit dan in het buitenland geld? Of wordt er geen gebruik gemaakt van je netwerk?

  Mvg, Tim

 45. yves schreef:

  Ik heb ook al vanalles(tt 6.01 en 6.02) geprobeerd,maar lukt me niet om die verbinding vast te stellen.Mijn bevindingen zijn 6.01 start zelfs niet op en 6.02 lukte zelfs te registreren,maar kon die sateliet niet vast stellen :-( tim:hangt ervan af of je wifi kan gebruiken,als je je netwerk gebruikt zal het uiteraard geld kosten,vermoed ik.
  ps vraagje:ik heb thuis hotspot,kan ik dan eerst mijn route uitstippelen en opslaan?
  De max gewoon wat je allemaal kan met die N95,

 46. wendy schreef:

  waar kan ik tom tom downloaden dan ?
  ik wil het ook wel eens proberen ..

 47. Evert Jan schreef:

  @wendy:
  TomTom moet je natuurlijk gewoon kopen. Dat kun je niet legaal ergens downloaden.

 48. wendy schreef:

  nie via ideal ofzo ergens betalen en dan downloaden, klaar???

  beetje jammer!
  dan maar weer eens naar de stad….

  bedankt voor je snelle reactie!

 49. Evert Jan schreef:

  @wendy:
  Je kunt het natuurlijk ook via een webwinkel bestellen. Maar downloaden (na betalen) kan volgens mij nergens voor TomTom.

 50. rick schreef:

  tomtom is te downloaden via torrentsites, deze is niet legaal en werkt ook niet altijd.

  dit komt volgens mij vanwege de stand van de satelieten.
  als iemand een andere reden heeft hoor ik dat ook graag

 51. patrick schreef:

  tomtom voor nokia n95 downloaden op <del datetime="2008-07-15T05:01:04+00:00">xxxxxxxx</del> maar bij mij werkt hij wel alleen zonder het beeld van de weg want dan vathij uit.en bij mijn collega werkt hij helemaal goed ook met de weg er op.

  gr patrick

  Sorry, links naar illegale software kan ik niet toestaan…

 52. patrick schreef:

  sorry valt hij uit.

  gr patrick

 53. Drago schreef:

  MENSEN MENSEN MENSEN

  IK zoals velen heb een probleem!!!alles is gedaan volgens instructies , bt geinstalleerd +run , gpsd geinstaleerd en opgestaart voor het opstarten va tomtom , bloetooth gps uitgeschakeld , en ook nog bij "show status gps de "ander bloetooth apparaat gekozen (BiNPDA) en tochhh is er geen bruikbaar signaal hoe lang dan ook…bij show gps status komen er nooit gegevens in . ALSJEBLIEFT IEMAND DIE DEZE PROBLEEM KAN VERHELPEN PLEAAAAAASE , P.S EN JA IK HEB DE 6.02 VERSIE…

 54. yves schreef:

  Ben er nu ook al even mee bezig en heb er al op gelet,bij ztandaard instellingen van N95,connectiviteitgps->gegevensopties->instell.positiebepaling,bluetooth gps uitgevinkt is,kan dit er misschien mee te maken hebben?eens proberen aanvinken,heb de tom-tom al geregigstreerd en al gekregen,maar geen verbinding met die sateliet.Hoop dat ik er niets mee misdoe,wil alleen maar helpen,maar dit is een handige link,denk ik.Ben er zelf nog niet geraakt,maar zit zooo clooose.Ik ganog eens van nul af aan beginnen.veel sterkte ook voor jou.mvg yves

 55. yves schreef:

  Oeps,vergeten <del datetime="2008-07-15T05:00:37+00:00">xxxxxx</del> veel sterkte nogmaals

  Sorry, links naar illegale software kan ik niet toestaan…

 56. danny schreef:

  beste mensen laat tomtom voor wat het is en check deze site: http://www.mcguider.com voor 79,- heb je hem helemaal legaal en is inclusief west europa kaarten. deze werkt helemaal perfect op mijn nokia n95 met de interne gps

  grtz. danny

 57. Drago schreef:

  ik kan de bloetooth niet koppelen naar de BiNPDA GPS , maakt niet uit dat ik de bt.sisx heb gerunt ????
  PLEAAAAAAAAAAAASE HEEEEEEEEEEEELP!!!!

 58. alex schreef:

  Tom Tom downloaden gewoon via <del datetime="2008-07-15T04:59:23+00:00">xxxxxx</del> zet eerst maar emule op je pc dan zal het wel goed komen en de bestanden uitpakken.

  Kom op mensen, illegale zaken mogen hier echt niet! Verpest het nou niet voor de rest.

 59. rick schreef:

  @drago

  een kamaraad heeft het zelfde probleem als jou.
  volgens mij komt dat door de stand van de satelieten. want voor 2 weken geleden kon hij in 1x wel verbinding krijgen met meerdere satelieten.

  als iemand daar een illegale oplossing voor heeft hoor ik dat graag.

  m.v.g. rick

 60. Loren schreef:

  Ik heb ook alles gedaan alleen kan ik nergens gpsd.jar vinden.
  Als ik verbinding wil maken krijg ik unable to pair with BiNPDA GPS wie kan mij helpen!!!!!!!

 61. Ronald schreef:

  Ik krijg steeds GPS Device Not Found! of wachten op GPS signaal, heb gekeken op http://www.mobilex5.com naar de torrents en dat werkte

 62. EasyRonny schreef:

  Dames en Heren,

  Helaas mogen links niet maar kijk eens op de nieuwsgroepen.
  Daar staat alles al kant en klaar op.

  Ik ga het nu testen,

  Greeeetz

 63. Sander schreef:

  Hallo mensen
  ik heb een ander probleem
  als ik 2 gpsd.jar wil installeren zegt die van kan niet installeren heeft dat met software te maken of wat?
  heb al 4 torrents geprobeert en krijg bij alle 4 het zelfde dus moet aan me telfoon liggen

  hopen dat jullie me kunnen helpen

  met vriendelijk groet sander

 64. Marc schreef:

  Ik heb naast een N95 ook een Mio A701. Deze pda heeft een programma dat de satellietpositie elke 3 dagen doorgeeft aan m'n pda via een download. Weet iemand of er een soortgelijk programma betstaat voor de N95? De verbinding met de satellieten in TomTom wel erg lang duurt bij de N95.

 65. kadir schreef:

  Na dat je verbinding heb met de sateliet dan kun je Bluetooth via menu uit zetten. hij werkt gewoon door.

 66. Henri schreef:

  Voor mensen die de TomTom wel werkend hebben,er is nu een patch die TomTom en GPSd tegelijk kan opstarten,dat scheelt weer een handeling!

  Het heet TomTomX kijk hier: http://n82forum.nl/viewtopic.php?f=31&t=449

 67. michel schreef:

  ik heb tomtom 6.02 geinstalleerd. en ik heb de 2 workaroundfiles erop gezet. Als ik tomtom opstart komt er een schermpje met Ltstgebr. app., maar daar staat BiNPDA GPS niet meer tussen. op de een of andere manier ben ik die kwijt geraakt. opnieuw de bt file en de gspd erop gezet, zonder resultaat. Ook zoeken naar apparaten gedaan. Hoe krijg ik BiNPDA GPS er weer op?

 68. michel schreef:

  Aanvulling op eerder bericht van mij hierboven.Heb de telefoon gereset (Harde reset). En binpda zit er n weer op na installatie. Alleen blijft tomtom nu hangen op maakt vebinding met GPS. Heeft iemand suggesties?

  Greetz

  Michel

 69. michel schreef:

  Het is me uiteindelijk gelukt. Alles werkt prima en supersnel. Wat ik verkeerd deed was het volgende. Ik vergat de oorspronkelijke TomTom folder te vervangen door de patch folder TomTom. En toen de 3.tomtom.sisx naar root memcard gekopieerd. Via browser van N95 3.tomtom.sisx opgezocht en gerund. Daarna GPSd gestart en gewacht tot fix. Toen TomTom geopend en na kiezen binPDA GPS had ik direct een aantal satelieten. Dez jongen is heel blij en dankt eenieder voor de suggesties.

  Greetz,

  Michel

 70. Fronius schreef:

  welke file's moet ik m;n tel zetten zodat mijn tomtom het doet?

  en bij mij blijft het wereldje ook steeds draaien.

  gr: fronius

 71. michel schreef:

  1. Zet de inhoud van map TomTom Mobile v6.020 op de root van de Memorycard.
  2. Kopieer de inhoud van bin-5812(patch) ook naar je memorycard
  3. Let op dat je de TomTom map vervangt voor de patch-map TomTom.
  4. Ga nu met de browser van je telefoon naar de memorycard en vindt de drie volgende bestanden
  5. Installeer 1.BT
  6. installeer 2.GPSd
  7. Installeer TomTom met 3.TomTom
  8. open BT > device added
  9. open GPSd > wacht tot Fix en dan hide
  10. open tomtom> na aantal stappen vraagt ie: activeren > kies handmatig activeren
  nu zie je een code> onthoud deze
  11. kopieer keygenmap naar c:
  12. open dos scherm> ga naar c:keygen
  13. typ k.exe landkaart.mid
  14. vraagt om code> voer die in dosscherm in
  15. dosscherm laat de activationcode zien> voer die in de telefoon in
  16. ga naar instellingen> gps status > stel in > overig bluetooth>
  kies binPDA gps> nu zie je de satelieten
  17. Nu kun je navigeren

  suc6!!

 72. easyronny schreef:

  Beste mensen,

  Ik heb nu 2 dagen tomtom op mn n95. Hij werkt werkelijk perfect. In het begin had ik aventoe dat ik geen verbinding had. Maar dit heb ik opgelost door eerst gpsd tedraaien dan de standaard tool van nokia om gps positie te bepalen. Als ik dit gedaan heb en vervolgens deze afsluit en dan Tomtom opstart dan werkt hij namelijk wel perfect (Dus doe er je voordeel mee ).

  Echter heb ik nog 1 vraag hoe kan ik mn favorieten van Tomtom 5 mobile copyeren naar Tomtom 6 mobile? Als ik het CFG file verplaats van mn n70 naar mn n95 dan werkt het nog steeds niet heeft iemand hier een oplossing voor?

  Groet,
  Ronny

 73. Johan schreef:

  Werkt echt!!!! als je eerst even de n95 op sattelieten laat zoeken is de fix met GPSd nog sneller.

 74. marc brkm schreef:

  geachte nokia fans van de n 95

  2 dagen heb ik er op gezocht om de gps aan de praat te krijgen
  telkens geen satteliet te vinden terwijl er veel boven ons hoofd hangen, nu het volgende geen satteliet vinden komt omdat men telkens weigerd netwerk te gebruiken! ! dus bij de instelling gpsd 2 maal ja aantikken en via netwerk zogezegd want hij gebruikt dan toch de interne gps ! !en niet via het netwerk, je kan dit makkelijk controleren door binnen in gebouw te testen, dan valt namelijk de satelliet ontvangst weg, en via netwerk zou dat niet het geval zijn probeer maar , na 30sec heb je verbinding buiten.en gratis ! ! ! ! mvg marc. ps volg gewoon alle instruties op en het zal werken, en ja die werkt prima . reeds 150 km getest.

 75. marc brkm schreef:

  korte inleiding tom tom 6.20
  1) geheugenkaart plaatsen software tom tom !
  open geheugenkaart ,ga naar tom tom PATCH , instaleer de 3 bestanden ,opgelet NAAR de GEHEUGENKAART!!!, eens alles geinstalleerd is ,ga naar toepassingen en open bestand BT ,dan krijg je device present, dat wil zeggen dat je alles goed hebt geinstalleerd,dan ga je naar toepassing en open GPSD kies ja en BELANGRIJK !! als hij vraagt om netwerk te gebruiken JA aantikken anders kan men geen verbinding krijgen met de gps, geen paniek het netwerk zal niet gebruikt worden,en dan wordt gevraagd bluetooth aan te zetten dus doen ! !zie uitleg van marc brkm hierboven,dan open tom tom kies akkoord en tik ja aan, ga dan naar het menu wijzig voorkeuren, kies dan toon gps status en stel in andere BT GPS , druk dan op toetsenbord op nr 5 en zoek toon gps status, klik aan enselecteer andere bleutooth ontvanger,selecteer dan BINDPDA GPS, doe dit buiten voor ontvangst je zal zien dat de gps status zal beginnen werken, opgelet BUITEN !!! TESTEN !! eens ontvangst druk ok , en je kan starten met de navigatie, SUCCES mvg marc
  ps, blijf rustig als het niet lukt van de eerste keer , het moet werken en dat doet het ook .opgelet de ontvangst kan de eerste keer wat langer duren , na 3 min geen ontvangst, wees dan maar zeker dat er een foute handeling is gebeurt , stop en begin RUSTIG op nieuw.

 76. René schreef:

  hoe maak ik een harde restart?
  nokia N95.

 77. marc brkm schreef:

  wel Rene
  gewoon u gsm eens volledig uit doen , en alles nog eens instaleren , dit kan geen kwaad , als deze vermeld reeds geinstalleerd geen probleem, laat gewoon dit programma vervangen en probeer opnieuw.succes. .bewaar deze site, dan kan je daar altijd eens een kijkje op nemen , weet iemand een programma die de n 95 automatisch laat afsluiten na bv een telefoon gesprek, om de toepassing te laten afsluiten want als men dit vergeet slorpt dit een pak stroom van de batterij, ik weet dat er een programaatje is , maar ik vind de site niet meer ,alvast bedankt.

 78. simon schreef:

  hoi ik heb een probleem,
  als ik tomtom wil installeren dan op het laatst zegt die (kan niet installeren)
  Wat moet ik doen om te installeren
  Of wat doe ik fout?

 79. tradeyell schreef:

  A)
  Ik probeer de file "1 bt.sisx" te installeren, ik heb hem via bluetooth op mijn Nokia N95 8 GB gezet, ik probeer hem te installeren en ik krijg de volgende bericht:
  "certificaatfout neem contact op met de leverancier''

  De file "2.GPSD.jar" wordt wel goed geinstalleerd op mijn Nokia N95 8 GB.

  Dus, wat moet ik doen?

  B)Ik heb TomTom op mijn pc op RAR(zie foto o pwww.tradeyell.com/TT.png ).Hoe moet ik deze op de N95 plaatsen, ik kan die files niet zo erop zitten. graag hulp.

 80. tradeyell schreef:

  Ik heb het antwoord gevonden op vraag A), namelijk:

  gaan in je Nokia N95 of N73 naar je:
  – menu
  – instrumenten
  – toepassing beheer
  – opties
  – instellingen
  en dan software installatie op ALLES zetten
  en Online certif. controle op UIT zetten.

  Nu krijg je certificaatfout melding niet meer! Dus kun je alles installeren.

 81. Patje schreef:

  Heren, Dames

  Als je problemen hebt met je gps connectie moet je doen wat Salih zegt (20-6). Werkt perfect!

 82. Wesley schreef:

  Hey Hey,

  Heb alles gelezen wat hier opt forum staat, maar ik kom dr niet uit. Ik heb alles gedaan. Maar ff een vraag, met de "root" van mijn mem (nokia N95 8GB) word toch bedoel, als ik bij "Deze Computer" dan "Verwisselbare schijf" aanklik en dan gewoon die map.. of word met "root" een anderen map op mijn telefoon bedoeld? Ik heb namelijk de bestanden "1.bt", "2.GPSd", "3.tomtom" en "Benelux"(met nog een paar bestanden) daar naar gekopieërd. Maar ik blijf de melding krijgen "Geen Kaarten gevonden!" Kan iemand mij misschien verder helpen?

  m.v.g.

  Wesley

 83. willem schreef:

  Hallo,

  Weet iemand waar ik de tomtom versie 6.020 kan downloaden.
  Heb het bij torrentz geprobeerd, maar daar moet ik me aanmelden met mijn email adres.
  Ik had eerst 6.010 geinstalleerd, maar daarbij werkt het zootje niet. En in een bericht hierboven stond dat het allemaal wel werkt bij versie 6.020.
  Kan iemand mij helpen. Alvast bedankt.

 84. Evert Jan schreef:

  @willem:
  TomTom kun je kopen via http://www.tomtom.com of in de winkel. Alle andere manieren zijn illegaal en dienen niet hier besproken te worden.

 85. Sylvan schreef:

  ik doe alles maar dan wil ik verbinden binPDA en dan doetie nix en ik kan nergens instelle andere bleutooth ofzo

 86. Skunkey schreef:

  Na een hoop geprobeer is het dan toch gelukt, heb wel eerst 3x alles opnieuw erop gezet, maar het weerk is beloond. Nu heb ik aleen de vraag, hoort het dat als je tomtom aan zet dat je steeds opnieuw de binpda als methode moet kiezen. Anders blijft ie zeggen "geen gps aparaat".
  Ik ben idergeval wel blij dat het werkt nu, en de fix waar sommige over klagen vind ie hier binnen 2 sec, terwijl met de externe gps dit soms 40 sec duurde. Go Go Go binpda TNX

 87. maik schreef:

  hallo mensen, ook op de n95 8gb werkt dit gewoon perfect!!! zelfde doen als hier boven beschreven staat!!

 88. wim schreef:

  ik heb tomtom geinstaleerd en de bestanden van bt en gpsd
  maar als ik tomtom aanklik draait de wereld bol en even later krijg ik de melding geen kaarten gevonden wat doe ik fout wie kan mij helpen??

  gr wim

 89. J schreef:

  Hallo allemaal,

  Ik heb hier een Nokia e71
  Ik heb alles precies gevolgd maar als ik naar toepassingen ga om tomtom op te starten gebeurt er helemaal niets. De stappen voor het starten van tomtom zijn allemaal (deels dankzij jullie) goed gegaan.

  Wat doe ik verkeerd? Ik hoop op jullie steun.

  Groet, J

 90. Gerard schreef:

  Same here.

  6.01 werkte prima, op het gps signaal na dan :-)
  6.02 opent echter überhaupt niet op de e71..

  Iemand een idee?

 91. Rick schreef:

  ik heb een vraagje,

  ik heb alles geinstalleerd, ik start tomtom op, het wereldbolletje komt, ik moet een taal kiezen, tijd etc. al heb ik dat gedaan zegt hij: Geen kaarten gevonden.

  Terwijl ik de map Benelux in de root van de memorycard heb gekopieerd..of is dit niet de juiste wijze?

 92. komaksiut schreef:

  mijn gpsd maakt geen connectie met de sattelieten , hoe lang ik ook wacht
  heb al verscheidene keren nieuw geinstalleerd,
  gpsd maakt ook geen connectie via bleutooth , wat doe ik fout???
  als ik bt verwijder en hem er opnieuw opzet blijft de melding komen ..device present

 93. Effioh schreef:

  Je moet de stemmen even uit het mapje VOICES kopieren naar het mapje TOMTOM dan werken ze wel. nr 15 is Nederlands (uit mijn hoofd)Succes!

 94. Effioh schreef:

  waarschijnlijk heb je alle mapjes van de TOMTOM in een hoofdmapje staan (MMC?)JE moet alle mapjes los in de hoofdmap zetten.. dus de mapjes TOMTOM, VOICES e.d. Dan werkt het wel.Succes!

 95. Louise schreef:

  Ik heb hetzelfde probleem, heb jij al een oplossing?groetjes

 96. Rick schreef:

  Bij mij werkt het allemaal perfect. Vraag me alleen af of het ook mogelijk is hier andere kaarten op te krijgen?Alvast bedankt

 97. zunnebel schreef:

  yep, is zeker mogelijk om hier extra kaarten bij te plaatsen, gewoon alles in je root van je gehuegen zetten (waar de rest van je tomtom rommel ook staat)heb er net griekenland bij geplaatst en werkt perfectsucces(kheb zelfs binnen 10 sec. een gps fix binnen in huis ! super programma maar vreet wel batterij heb ik gemerkt, dus vergeet hem niet uit te zetten als je tomtom hebt afgesloten)

 98. Dee schreef:

  Je hebt tomtom geinstalleerd, het programma.Uiteraard moet je ook de mappen erop zetten!

 99. Dee schreef:

  als hij wacht op positie, wilt dat zeggen dat hij geen verbinding heeft met de sataliet. Deze verbinding heeft hij nodig.

 100. Jessica Rottine schreef:

  Ik heb een nokia N95 ( 8GB ) en ik heb een versie van Tomtom 6.010.Ooit is hij geinstalleerd geweest op mijn Nokia, maar nu wil hij niet installeren.Normaal deed hij het automatisch maar nu niet meer. Ook handmatig kan ik hem niet installeren.Iemand wat tips?groetjes jessica

 101. vwkever schreef:

  uitleg tomtom interne gps

 102. vwkever schreef:

  kopieer 1.bt.sisx + 2.gpds.jar + 3.tomtom.sisx naar je telefoon (n95).installeer vanuit je telefoon de bestanden eerst 1.bt.sisx dan 2.gpds.jar dan 3.tomtom.sisxkopieer de map tomtom naar de geheugenkaart van de telefoon en de map met kaartenstart daarna de bt (zwarte voetjes icoon )op vanuit de telefoon zegt device select daarna start gpds(blauwe doodskop icoon) select hidestart daarna tomtom op (rode voetjes icoon)select in proggrama tomtom de optie gps en selecteer andere bleu …

 103. Martin schreef:

  Hey Hey,Heb alles gelezen wat hier opt forum staat, maar ik kom dr niet uit. Ik heb alles gedaan. Maar ff een vraag, met de "root" van mijn mem (nokia N95 8GB) word toch bedoel, als ik bij "Deze Computer" dan "Verwisselbare schijf" aanklik en dan gewoon die map.. of word met "root" een anderen map op mijn telefoon bedoeld? Ik heb namelijk de bestanden "1.bt", "2.GPSd", "3.tomtom" en "Benelux"(met nog een paar bestanden) daar naar gekopieërd. Maar ik blijf de melding krijgen "Geen Kaarten gevonden!" Kan iemand mij misschien verder helpen?m.v.g.Wesleyik heb precies het zelfde probleem maakt het nog uit welke kaarte je gebruikt bij een bepaalde versie van tomtom ?hulp aub

 104. Kenny schreef:

  Hallo,Ik heb alles gelezen en geprobeerd. Maar ik krijg maar geen gps Signaal. Heb alles 4x opnieuw geinstalleerd. Weet iemand wat ik nog kan proberen????Martin en wesley Probeer eens een andere benelux map. Ik had het zelfde probleem!!!

 105. anelka schreef:

  Hey Salih,Ik heb precies gedaan wat er staat, wat ik misschien verkeerd heb gedaan is dat ik nog de oude mappen van me tomtom 6.1 nog eropb staan , miss moet ik die wissen, maar et blijft draaien hoelang moet je dan ongeveer w8en tot het verbinding heb gemaakt?groetjes anel

 106. Hans schreef:

  Had TomTom 6.020 goed draaiend. Tot afgelopen weekend. Er is een firmware upgrade van Nokia uitgekomen. De gedownload en er op gezet. Daarna de backup terug gezet. Nokia niet meer aanwezig. Daarna alles overnieuw geïnstalleerd, maar helaas. TomTom ziet GPSD niet meer. Iemand een idee?

 107. Hans Kazan schreef:

  Ik had ook problemen met de Benelux kaart. Daarna heb ik de "Western and Central Europe" kaarten (groot, maar och, met 8GB op je telefoon moet 't lukken) gedownload. Die werken prima!

 108. Roel schreef:

  Ik heb de nokia N96. Als ik bt open doet hij niets. Als ik tomtom open doet hij ook niets. Device added krijg ik ook niet te zien. Iemand een idee?

 109. Jos schreef:

  Het opstarten van BT doet niets bij mij. Iemand een idee. Ik installeer het op een Nokia 6220 classic

 110. Xander schreef:

  beste mensen, Voordat ik begin ik heb een nokia N95Ik heb van alles op deze site geprobeert maar helaas. De tomtom werkt bij mij niet. Ik blijf de melding krijgen: wacht op bruikbaar GPS-signaal . Een vriend van mij had hem werkend op zijn telefoon. Hij had een oude update erop staan. Nu alleen met die nieuwe update kreeg hij hem bij mij niet meer draaiend. Weet iemand hier iets vanaf? Ik heb een Benelux kaart op mijn telefoon staan.

 111. Robert-jan schreef:

  hoy ik heb een probleem ik heb de nokia n95.ik heb eerst bt er op gezet toen gpsd en tomtom 6.02.Tomtom werkt goed als ik een externe muis gebruik.bt zecht device present.En gpsd vind ook de satalieten.Maar de tomtom kan niet de satalieten vinden.ik heb de tomtom in gesteld dat hij via een andere muis moet zoeken.dan selekteer ik binpda.En in de tel instellingen heb ik bluethooth gps uit gezet.Dus zoals je hoort heb ik alles geprobeert maar nog werkt het niet.wie weet de op lossing.??

 112. Reinier schreef:

  HALLO ALLEMAAL!!!!!Bij mij werkt het systeem prima, als je de map tom tom en benelux maar in je HOOFD DIR. op je GEHEUGENKAART zet!!!!bij mij staat daar ook de map met de patch bij met de naam tomtom-patch genaamd .instrumenten, instellingen,algemeen, pos. bepaling, methoden pos. bepaling, en daar bluetooth GPS UIT!!!!!!!!!!Ik had ook nog het volgende probleem:HET BEELD VIEL WEG!!! MAAR NAVIGATIE GING WEL DOOR.Het volgende was mijn conclusie: het gebeurd alleen als ik mijn telefoon een kwart slag draaide!!!!!!! zeg maar in cam. functie, daar is hij dan ff de weg kwijt.of die functie uitschakelen op je foon, autm. dtraaien, of rechtop houden!!!!!!!!SUC 6 allemaal!!!!!!!!!!!

 113. Chris schreef:

  Beste iedereen,alles is bij mij geinstalleerd en start ook op.Maar hij vind geen GPS signaal. misschien heeft het te maken met GPSd waar bij latitude en Longitude 0.0 blijft staan? Bij clients staat ook 0. Tomtom start gewoon op, vind de biNPDA GPS ook netjes, maar vind vervolgens geen bruikbaar signaal.Hoe dit op te lossen? Alles hierboven heb ik geprobeert.

 114. Siki_complex schreef:

  Ik heb een uitgebreide tekst van gemaakt: succes moet lukkenhet is voor de Nokia N95 8GBzie link voor installatie en bestanden:http://rapidshare.com/files/148745396/Installat…..http://rapidshare.com/files/148746389/TomTom_vo…..

 115. Arie schreef:

  Hoi Siki_complex,Bedankt voor je uitgebreide handleiding. Het gaat allemaal goed tot ik bij stap 11 aankom, en dan zou je bij de GPSd "na zul je merken (binnen twee minuten) dat bij "Latitude" en "Longtitude" een paar cordinatie cijfers zullen te voorschijn komen", en dat gebeurt dus niet. Enig idee?Bedankt!!

 116. Evert Jan schreef:

  Goed bezig! Bedankt voor je bijdrage.

 117. Siki_complex schreef:

  Hoi hoi Arie,Herhaal stap 10 en 10a. maakt niet uit of je stap 11 tot en met 11d heeft gedaan.Doe weer stap 10 soms bij pat die niet. dan doe ik weer stap 10 en 10a terwijl ik al stap 11 tot 11d co-ordinatie zit te zoeken.Trouwens welke telefoon heb je?Of ik weet niet of je heel veel dingen op je telefoon hebt maar doet een backup van je dingen die je belangrijk vindt en doe een "Hard resetten van de mobile" .

 118. Arie schreef:

  Hoi Siki_complex,Het werkt!!Dank u, dank u, dank u!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 119. Siki_complex schreef:

  Altijd Welcome Groet Siki

 120. Jampae schreef:

  beste siki.. ik heb hetzelfde bprobleem net als arie.hij vind de coordinaten niet. en dan doe ik stap 10 weer opnieuw.. en nog steeds werkt het nietik heb een nokia n95.. en heb alle stAPpen volgens de handleiding gedaan.en gister pas mijn telefoon ge update naar de nieuwste software.mvg,jampae

 121. Ray schreef:

  hallo, Is er iemand die in de buurt van zaandam / amsterdam woont die me ermee kan helpen mij lukt het niet.

 122. Pingback: Serena’s Site » .:~Mijn eerste favoriete progjes voor de N95~:.

 123. Kas schreef:

  Goedendag, Ik kan geen bluetooth verbinding krijgen met de binpda en gpsd kan dus geen fix krijgen. Ik heb de vraag ook al eerder gezien maar nog geen duidelijk antwoord. Ik hoop dat iemand suggesties heeft.Bvd

 124. SieKieStyLinG schreef:

  Beste mensen graag jullie attentie:Ik heb mijn toestel 2x laten nakijken bij DSM ( servicepoint van nokia ) en ze beweren dat mijn toestel in goede staat is afgeleverd. Nu als ik forums lees, merk ik dat mensen precies het zelfde probleem hebben. Voorheen op de versie 21.xxx.16 deed GPSd+TomTom het prima. Nadat de update is gedaan naar 30.0.015 ging het fout! Kan ik er wat aan doen? Mensen toevallig met het zelfde probleem en al een oplossing gevonden?? Graag reactie. Ben zelfs bereid te doneren als het werkt. avinash1487@hotmail.com werkt makkelijker voor mij. Greetz!

 125. Siki_complex schreef:

  Geodendag Jampae,Soory dat ik zo laat reageert. Beter laat dan nooit. Kijk eerlijk gezegd weet ik niet wat ik moet zeggen voor jou probleem. Maar wel, wat ik voor je ga doen is. Ik ga een telefoon lenen van een vriendin van mij (proefkonijn hahahahaa) en kijk of ik die tomom op die ouwe N95 aan de praat krijgt.Ik laat je snel effe weten. Als het nog steeds niet voor jou werktgroetSiki

 126. Siki_complex schreef:

  Hoi Hoi SieKieStylinG,Ik wil je graag helpen maar soms en af en toe doe ik ook vaker wat jij doet. Je begint met iets te vertellen, maar niet helemaal volledig.Bijv: – zeg wat je fouten zijn. ( tot waar ben je gekomen) – is het gelukt om de bestanden op jou 8GB schijf te schrijven en/of kopieeren. – welke telefoon gebruik je. – en doneren voor mij hoeft niet, ik help graag.Ik hoor het graag

 127. Siki_complex schreef:

  En voor de mensen die ook Sygic wilde proberen heb ik ook.Persoonlijk vind ik Sygic beter. (Die is gewoon te vergelijken met tomtom 7)Alleen moet ik van Evert Jan horen of dit mag op dit zelfde forum hier.

 128. Evert Jan schreef:

  Leuk om te horen dat mijn weblogje als forum wordt gezien. :) Alle reacties zijn welkom, al zou hetgeen jij aankaart wellicht beter hier thuishoren

 129. nick schreef:

  hoi op mijn gpsd zie ik wel dat de interne gps vind alleen ziet mijn telefoon toestel de BinPda niet in mijn blutooth scherm , ik heb 1 keer hem wel gezien maar als ik nu opnieuw zoek kan mijn nokia e71 hem niet meer vinden iemand suggesties ?groetjes nick

 130. peter schreef:

  Hallo Nokia N95 bezitters.Ook ik heb een werkende versie van tomtom op mijn nokia staan.En je raad het al ook ik heb een probleem hoe moet ik de flitspalen installeren zodat de tomtom ze herkend.Kan iemand me op weg helpengroetjes Peter

 131. jampae schreef:

  gpsd.. werkt helemaal niet.. heb al lang genoeg buiten gestaan.. maar nog steeds geen signaal/coordinatie.. wie kan me ermee helpen?? ik start eerst BT.. dan gpsd

 132. d3mon schreef:

  Als je tomtom en alles aan de praat krijgt. MAAR GEEN GPS positie van BINPDA (bestandje met schedel) werkte bij mij het volgende:De map tomtom geheel verwijderen van je geheugenkaart, en er opnieuw opzetten (Die in je bin-5812.rar, of bij je torrent bestanden zat)Daarna is het tomtom programma helemaal leeg, en zal het WEL werken.Kun je de bin-5812.rar niet vinden.Google er dan naar! Je vind het.Ik heb het nu net allemaal aan de praat gekregen.voor de mensen met het wereldbol probleem heb ik het volgende te zeggen:LEES GOED de posts van hierboven.

 133. jazzy05 schreef:

  Hoe installeer je de overige bestanden op de telefoon en waar moeten deze staan

 134. remke schreef:

  halloik heb sinds kort ook een N95 met tomtom erop. wat mij nu niet duidelijk is, kost het navigeren nu ook geld??

 135. Evert Jan schreef:

  Hoi Remke,Als je inderdaad TomTom erop hebt staan, kost het verder niets. Als je echter gebruik maakt van Nokia Maps wat standaard op een N95 staat, moet je voor gesproken navigatie een abonnement afsluiten (wat ik persoonlijk het geld zeker waard vind).

 136. Mel schreef:

  Ik heb vandaag een torrent gedownload "tomtom n95" enfin…ik ben er al een uur of 2 mee zoet.Onderaan de handleiding die erbij staat.Ik heb een n95, uiteraard.Ik kom tot het punt dat tomtom zegt, kan geen kaarten vinden. De inhoud van de mappen in de root zetten is geen optie, helpt ook niet. Tevens krijg ik regelmatig de melding dat het kopieren niet lukt.*Mijn vraag* Aangezien deze discussie al een tijdje gaande is en iedereen weer andere trucs en tips heeft….is het verstandig 1 bepaalde (recente versie, en graag welke?+ torrent ) van tomtom te d/l?Ik heb toch al met aardig wat gsm/pc spul gespeeld in mijn leven, maar dit is niet erg eenvoudig.quote guide: 1: Sluit je N95 aan op je PC en schakel naar gegevensoverdracht.(Kopieer 1.bt.sisx + 2.GPSd.jar + 3.tomtom.sisx naar je geheugenkaart)2: Installeer 1.bt.sisx en open de applicatie.Device added komt in beeld en programma kan weer gesloten worden. (hoeft niet)3: Installeer 2.GPSd.jar en open deze applicatie elke keer voordat je Tomtom start.4: Installeer 3.tomtom.sisx5: Kopieer de TomTom map naar je geheugenkaart.6: Kopieer de 2007 Benelux map naar je geheugenkaart.Alles staat er nu op.hoe je het echt werkend krijgt…Start BT en via opties doe exitStart Gpsd en via opties doe HIDEStart nu de tom tom akoord op de regels en schakel bluetooth in en ga via menu naar selecteer gps gegevens. Ga voor andere ontvanger en selecteer BiNPDA GPSHet werkt op mijn N95 dus zou bij U ook moeten werken…Met dank aan madman…… end quote

 137. Evert Jan schreef:

  Even om onnodig typwerk enzo te voorkomen… Het plaatsen van links naar illegale software kan ik niet toestaan op dit weblog. De gevraagde torrent links zullen indien geplaatst dan ook vrijwel onmiddelijk door mij verwijderd worden…

 138. Mel schreef:

  Evert Jan,Ik begrijp wat je zojuist typte. Als het allemaal "by the book" moet gaan wil ik je er wel even op wijzen dat ik het woord "link" niet gebruikt heb. Er zijn een aantal posts die gaan over torrents en d/l en problemen met de installatie etc.In feite komt het er op neer dat de meeste mensen hier alles aan de praat hebben gekregen via illegale software torrents. Ik vroeg om advies maar heb nu het gevoel dat ik afgeblaft wordt en vooral je weblog moet verlaten terwijl ik een aantal simpele eerder gestelde vragen stel.Voor zover ik begrijp maakt tomtom geen n95 navigatiesoftware meer toch?Dualistische stelling IMO. Correct me if i'm wrong.

 139. Mel schreef:

  erg zwak dat je niet reageert, mijn laatste post delete en dat terwijl je weet dat jezelf met je blog fout zit door wel degelijk links te laten staan naar illegale software en dan mij op de vingers tikken?? pff Het enige wat je dan blijkbaar kunt verzinnen is mijn post en die van siki_complex te wissen. dont worry, je straatje is weer schoon hoor.Hier nogmaals mijn post zonder de directe link (die er al lang stond) Evert-bangom het maar nog even duidelijker te maken: de torrent die ik gedownload bevat exact dezelfde software als de link die Siki_complex 3 weken geleden op je blog heeft geplaatst.http://rapidshare.com/files/148746389/TomTom_vo…tja?

 140. Evert Jan schreef:

  Ik heb echt helemaal geen zin in dit soort discussies. Ga maar weer lekker op FOK ofzo zitten te blaten…

 141. rvtent schreef:

  ik heb wel tomtom 6 op me n95 maar ja de kaarten zijn wel wat oud.
  kaarten voor totom6 worden niet geupdate.
  dus ben nu wel erg benieuwd of er ook een nieuwere tomtom op de n95 draait.

  Groeten Ronald

 142. Michiel schreef:

  Na een flinke middag stoeien is dit truukje me niet gelukt op de Nokia E71. Ook hier – http://www.allaboutsymbian.com/forum – lees ik nu dat het op de E71 simpelweg niet werkt.
  Het installeren van de 'nep driver' en het gps programmatje werkt allemaal goed, maar de aangepaste TomTom.sis (de 3e stap) installeert wel maar start niet – er gebeurt niks. Als iemand het wel aan de gang heeft gekregen op de E71 hoor ik hier graag hoe…

 143. carlo schreef:

  hoop dat dit topic nog leeft.

  ik heb de bestanden naar de memcard gekopieerd maar hoe moet ik ze nu installeren. als ik dubbel klik krijg ik het progje "bijbehornde programma op het internet zoeken:

  • Michiel schreef:

   Carlo, dubbelklikken heeft geen zin, dan gaat Windows er zelf mee aan de slag. Je moet ze echt 'starten' op je mobiel. Ga (*op je telefoon zelf*) naar bestands beheer (meestal 'best.beheer') en zoek daar de bestanden op en start ze vervolgens door er op te 'klikken' of ze te selecteren.

 144. carlo schreef:

  he thanks michiel.
  tja dat had ik zelf ook kunnen bedenken :-), alles is tot zover gelukt. twas even zoeken maar…
  Nu alleen kan hij niet de kaarten vinden. ik vermoed dat die er ook niet bijzitten. er is wel een 0.copy.toroot.memcard bla bla bestand en die heb ik naar de memcard gecopieerd maar ik zie daar geen extensies instaan zoals boven ergens beschreven. ff zoeken nog.

 145. theet schreef:

  Wie ow wie heefd voor mij de complete software tomtom mobile+europa kaart voor de nokia n95 na hoor graag n reactie van julli te gemoet

  Grtjes theet

 146. carlo schreef:

  Ik heb het spul aan het werk…. Michiel bedankt !!!
  de fix met de gps is vele malen sneller als standaard met route mobile. en het werkt voor de rest uitstekend op mijn nokia navigator. 2 puntjes..
  1 , vind de mappen ( west europa v675.1409 )toch nog wat te oud , eens kijken of er nog nieuwere versie's willen draaien.
  2 , elke keer als de stem iets gezegd heeft dan ijlt hij iets na. bijv. rechts afslaan ( sec later ) hoor "sla" of iets dergelijks. iemand hier ervaring mee ??

 147. carlo schreef:

  Heb ik nog een ander vraagje voor de techneuten hier..

  is het op één of andere manier mogelijk om het navigatie beeld weer te geven op een ander scherm. Ik heb nog een lcd scherm van een wat ouder navigatie systeem liggen. zou mooi zijn als ik het in de auto daarop kon weergeven…

  Iemand ??

 148. Karel schreef:

  goeiedag mensen,

  Ik heb alle reactie’s gelezen van iedereen. Ik heb er ook gebruik van gemaakt, alleen ik krijg mn gps niet aan de praat.
  Ik start eerst bt: device present!~
  2e stap = GPsD 2x JA! ik krijg bij lantitude 0.0 en bij longitude 0.0 clients staat 0 en bij error staat None! Druk op Hide.
  3e stap = TomTom 6.02 alles gaat verloopt correct alleen dan krijg ik een hele tijd niks ja er staat: Wacht op bruikbaar GPS- signaal. ben zo een half uur aan het wachten. Ik kijk in het menu van TomTom bij gps status daar staat bovenin Geen bruikbaar GPS-signaal!

  Kan iemand mij helpen?

  Bluetooth GPS staat uit. TomTom map heb ik van een bin-5812 map eruit gekopieerd.

  Hoor graat wat terug. Alvast bedankt.

 149. Jeroen schreef:

  Hallo mensen, heb t nu eindelijk aan de praat gekregen, ook met de nieuwste firmware (30.0.0.18).
  Probleem was, ik krijg geen satteliet fix.
  Gewoon even de tomtom.sisx opnieuw laten installeren en opeens was er een fix! Helemaal top!
  Nu nog de TomTomX proberen om het allemaal wat makkelijker te maken.

 150. kalai schreef:

  Hallo allemaal.

  Ik heb alles geinstalleerd op mijn nokia e71 en alles doet het behalve tomtom ik porbeer het te openen maar hij doet helemaal niks. zou iemand mij a.u.b kunnen helpen. (mail jawadkalai_2@hotmail.com)

  alvast bedankt.

Geef een reactie