Firmware update 31.0.014 voor Nokia N95

Drie maanden na het uitkomen van firmware versie 30 voor de “Classic” N95 van Nokia, is nu update 31.0.014 beschikbaar. Jarno meldt dat de veranderingen dit keer niet zo groot zijn:

 • Gehackte software werkt niet meer;
 • Onbekende bugs gefixed;
 • Sneller werkende Gallary;
 • Betere Auto Screen Rotation;
 • Kleine menu aanpassingen.

Normaal ben ik zelf als een van de eersten aan het updaten, maar aangezien ik geen Windows meer op mijn desktop heb draaien, wacht ik eerst maar eens af…

[update] Het is dus ondertussen v31.0.017 geworden…

Changes/improvements made from MCU SW v 30.0.015 to v 31.0.017:

– Fix for occasional start-up problems
– Fix for Music Player background skin problem
– Embedded N-gage games in User data memory / C-drive are now updated when upgrading software with NSU (Nokia Software Updater)
– N-Gage baseline update
– Maps 2.0 baseline update
– Flash lite 3.0 baseline update
– General error corrections & quality improvements
– SW support for new memory HW components

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

19 reacties op Firmware update 31.0.014 voor Nokia N95

 1. Pingback: Firmware v30.0.015 voor Nokia N95-1 ยป Onbezet.nl

 2. Johan schreef:

  Mijn Nokia Software Updater geeft nog niet aan dat er een versie 31 beschikbaar is.Heb toen ook even op de nokia site gekeken en las daar, na het intikken van de euro-2 code:Latest available software for Nokia N95, product code 0534844 Version: 30.0.015 Misschien is versie 31 al wel beschikbaar voor andere productcodes en moeten we nog even geduld hebben

 3. Johan schreef:

  Op imserba.com las ik (post van vandaag): The new firmware has been removed due to some big bugs.You can't update through NSU now. Nokia will release the bugs free firmware very soon. Soms is het dus niet verkeerd om niet de eerste te zijn met een nieuwe firmwareversie…

 4. Evert Jan schreef:

  Hmmm, verrassend… Ben in ieder geval blij dat ik nog niet geupdate heb dit keer. Bedankt voor het melden hiervan!

 5. Johan schreef:

  Vandaag kwam ik, bij het updaten van de PC-Suite voor Nokia versie 31.0.017 tegen. Ik heb geprobeerd te updaten, maar de PC-Suite updater ging halverwege hangen. En ik heb echt lang gewachte en had een volle batterij! Binnenkort nog maar eens proberen…

  • Elien schreef:

   Hallo,

   Op de website http://www.onbezet.nl zag ik jouw post op een forum staan. Je zegt dat je pcsuite tijdens het updaten bleef hangen. Dit heb ik ook gehad, maar nu doet mijn n95 het niet meer. Wat heb jij gedaan toen hij bleef hangen? En hoe kan ik volgens jou dit probleem oplossen.

   Mijn n94 gaat niet meer aan. Hij blijft in het nokialogo hangen. De computer vindt hem ook niet meer.

   Please help me.

 6. Johan schreef:

  Afgelopen nacht succesvol de nieuwe firmware update voor de oude N95 classic gedraaid; heb nu versie 31.0.017 . Vooralsnog merk ik geen verschil met de vorige versie. Ook het terugzetten van de backup verliep prima. Ben benieuwd naar de changelog, dus wie 'm heeft: geef even aan waar die te vinden is.

 7. Bas schreef:

  Heb met me branded toestel ook al update gedaan alles weer perfect gegaan. heb ook nog geen verschil gemerkt. toestel is net terug van reparatie stond nog verkeerde product code in ๐Ÿ˜€ hebben het gewoon laten staan en gerepareerd, kosteloos, alleen software update hadden ze ook gedaan :S ???

 8. Herman schreef:

  "neem contact met uw wederverkoper op" Lekker dan update gedraait is mijn telefoon niet bruikbaar meer. Update was overigens succelvol verlopen :S

 9. GeeMoney schreef:

  Bij mij duurt de update 30min en staat mijn telefoon op een wit scherm met Nokia logo.Na die 30min gaat hij zelf uit, en als ik hem dan aandruk is er niets geupdate of veranderd.Ik heb een unbranded nokia en ben al een maand bezig deze te upgraden vanaf 20.0.015 naar 31.0.017 .Wie o wie kan me helpen??

 10. Bas schreef:

  Ik heb 2weken geleden update gedaan, nu ging me toestel ineens allemaal rare dingen doen. ik weet niet of het er mee te maken heeft maar hij ging automatisch nummer aanvullen als ik een tel nummer wou invoeren en reageerde verkeerd op knoppen die ik intoetste. na reset was het weg en niet meer gemerkt nu ???

 11. Indotastic schreef:

  Voor de Vodafone is er nog steeds geen V30. Weet iemand wanneer die uitkomt? Ik vind het echt vrezelijk dat het zo lang duurt. Ik wil hem haast unbranden……

 12. dimitri schreef:

  Via google op deze site terecht gekomen. Ziet er goed uit!Misschien kan iemand me helpen: ik heb een T-Mobile N95 8Gb, die firmware versie 20.0.016 draait. Hij kan niet ge-update worden volgens Nokia. Ik heb er geen behoefte aan gehad om hem te upgraden, maar nu werkt hij niet met de carkit in mijn nieuwe auto.Als ik toch wil upgraden begrijp ik dat ik moet 'unbranden'. Welke code moet ik dan invoeren voor deze telefoon (ik zie iets over 'plum' e.d. staan, maar begrijp niet wat dat is…).En denken jullie dat het gaat helpen (met andere woorden: is er sinds 20.0.016 iets veranderd aan het bluetooth systeem in de telefoon waardoor dit opgelost zou kunnen zijn)? De telefoon ziet de auto als een telefoon, niet als een carkit.

 13. Patrick schreef:

  http://www.adonismobile.com/2007/12/guide-upgra….. daar kan je alles vinden over "unbranden"

 14. tom schreef:

  Bij een nokia service centre kunnen ze je n95 updaten, is bij mij kosteloos en zonder problemen gedaan

 15. Badabing schreef:

  Ik heb hem geupdate't gister. IK kreeg een foutmelding, maar als ik nu *#0000# doe krijg ik wel de nieuwe versie. Staat die er nu op? Alvast bedankt..

 16. Ashwin schreef:

  Mensen ik heb nog Versie 14.0.001 en hij werkt perfect en kan alle soorten hacks instaleren loopt ook niet sloom enzo dus als ik geen last heb ben ik ook niet van plan om hem 3 versies te upgraden

 17. Burak schreef:

  hey ik heb een nokia N95 8GB en ik heb net mijn mobiel via pc suite gwn geupdate, hij is egt vet geworden achtergrond en alles anders andere pictogrammen en navigatie doet het 100 keer beter. maar enige probleem hij is nu Engels:S en daarvor was hij nederlands weet iemand wat ik moet doen om hem weer nederlands te make ?
  gelieve mailen: E.b_aydogan@hotmail.com

 18. Karim schreef:

  Hoi

  Dit is een hele late reactie…

  Ik heb mijn N95 1 week (gekregen van iemand)

  En hij doet opeens raar enzo

  Ik heb hem geüpdatet naar de allerlaatste versie,, het doet nog steeds raaar…

  't is een vodafone telefoon (simlockvrij gemaakt met vodafone)

Geef een reactie